Süllyedő önátlépés(élés), avagy a mennyiség uralma és az idők jelei

2014.06.08.↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

“A pillanat jellegzetes ténye, hogy a vulgáris lélek miután felismerte közönségességét veszi magának a bátorságot, hogy hirdesse a vulgaritás jogát, és azt mindenütt ki is kényszerítse.” Gasset

“10 nap, 10 helyszín, 120 borász, 200 kézműves, 250 program (pogram?). Gyere (szigorúan tegezősdi) és lazíts a 20. Szegedi Borfesztiválon!” Mindezek fényében vajon, hogy fog festeni a 25. Szegedi Borfesztivál?

Mucsi négykézláb egy lavorból lefegyeli a pompás nedűt, majd váratlanul belehány, de ez nem gátolja meg abban, hogy az egészet a bendőjébe töltse. Vágás… Mucsi tompa tekintettel belenéz a kamerába és megszólítja a népet: “Ez olyan párti öcsém, hogy itt még a hányás is ízletes, az i. b@ssza meg!” Vágás, zene, majd a narrátor folytatja: “1000 nap, 10 000 helyszín, 20 000 kézműves, 250 000 program. Foss, hugyozz, lazíts és hányj szabadon a 20. Szegedi Sokadalmi(népi) Borfesztiválon!

www.youtube.com/watch?v=EmySsPNYZLk[/embed]

Szeged “nagy embereinek” pedig:

“Hátat fordítottál a kormányzóknak, amikor láttad, hogy mit neveztek kormányzásnak: a köznéppel való üzletelést és lepaktálást… Minden képmutatás közül számomra ez tűnt a legrosszabbnak: hogy azok is, akik parancsoltak, a szolgák erényeit utánozták.” Nietzsche

Kossuth-díjat Mucsinak! Lovasi után neki is megjár! A közakarat és a népfelség ezt kívánja! “A “leséget”↓ már látom, de vajon hol jön a felség? ↑?

6 hozzászólás to “Süllyedő önátlépés(élés), avagy a mennyiség uralma és az idők jelei”

 1. pont

 2. Örülök ennek a bejegyzésnek, mert Mucsi már a “Magyar vándor” óta a begyemben van…A legkifizetődőbb “művészi” teljesítmény a magyar-gyalázás, tudnék még példát mondani, de az olvasóra bízom.

  • Én már akkor tudtam, hogy miről fog szólni a Magyar vándor, mikor még kész sem volt a forgatókönyve. Éppen ezért meg sem néztem. Gondolom az az ojcsó “hofis” röhögjük ki magunkat feeling lengte körül. Kéne egyszer egy hasonló produkciót csinálni egy másik nép történelméről…

 3. Fényárhetes Says:

  Nagyon gyenge, ezerszer elsütött poén.
  Az alászállás (és a nemzetközi helyzet) fokozódik!

  • lehel Says:

   “(…) az első az, ami az antitradicionális akcióban a deviáció művét képviseli, és a deviáció tulajdonképpeni célja a legnyersebb és legteljesebb materializmus; ami a második fázist illeti, az specifikusan a felforgatás műveként jellemezhető (hiszen legközvetlenebbül ahhoz vezet), és a felforgatás tulajdonképpeni célja annak megteremtése, ami fordított spiritualitásként írható le , (…)” (René Guénon: Deviáció és felforgatás)

 4. Egon Says:

  Azóta megvolt az idei borfesztiválos reklám is, fricskával a tavalyi háborgók irányába. 🙂

  Mucsi azért szerepelt benne, mert „mucsai” szereplőként már előtte is ismert volt, főleg a „stresszoldó” nyugoggyálle! c. anti-reklámokból. A mindörökké frusztrált, végletekig ön- és világmarcangoló kisembert a lengyel szatíra ábrázolta még remek erővel. A Karneválra emlékeztetnék: Hoppy Lőrinc benne a legelső figura, de az egész történetet végigkísér(t)i.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: