A “fitbalansz” és az értékteremtés metszéspontjában

2014.06.14. És egy kis munkavédelem…

“Ha én ördög lennék, és kapnék egy megbízást egy még nagyobb ördögtől, hogy tegyem tönkre az Isten által teremtett világot, pontosan azt csinálnám, amit most az ember: siettetnék. Gyorsítanám a fejlődést, az élményeket, az információkat, a történéseket, az érzelmi hatásokat, és mint tehetséges Sátán, pörgetni kezdeném a világot. És addig pörgetném, amíg ennek a pörgésnek a sebessége meghaladja az emberi agy élmény-feldolgozási képességét, az emocionális teherbírását. Amíg minden tönkre nem megy.” Popper Péter*

*”Most az egyszer igazat szólt” (egy Olvasó véleménye.)

Értékteremtés, Minőségirányítás, Segítünk, Egységes, Ellenőrzött, Keretrendszer, Irányítási rendszer kialakítása, Fejlődjön, Speciális, Szabvány, Célravezető, Észszerű, Komplex, Felmérés, Irányok, melyeket meg kell lépni, Felelős döntések, Hatékonyság, Felülvizsgálat, Alternatíva.

x

Én azt gondolom, hogy…, A sport jótékony hatása, Munkatársak, Hatékonyabban, Teret ad, Céltudatosság, Szabályozott keretek közé terelt munkafolyamatok,

x

Hidraulikus “szinkron-fitbalansz” a minőségirányítás és a csapatépítő tréning keretein belül… Harmónia, dinamizmus, tímvörk. Lehet így is… A világ háromnegyed része még nincs szabályozott keretek közé terelve. Hallatlan!

x

Nem maradt más a bejegyzés végére, mint hangosan felnevetni és elterülni egy terebélyes fa hűs árnyékában, lehetőleg messze mindentől, ami nyüzsgés, ami fejlődés, ami kolléga, ami szabályozott, ami hatékony és amit illik meglépni. Ismét felszínre került az örök kérdés: “szabad vagy, de mire vagy szabad?”

(A Cunci Szótár -az élelmes Olvasóknak köszönhetően- ma két újabb kifejezéssel bővült: “Összművészeti kortárs kiállítás” és “jobban élni”. Szinte remeg rajtuk a semmitmondó és kocsonyás gél. Köszönjük!)

x

Egy hozzászólás to “A “fitbalansz” és az értékteremtés metszéspontjában”

  1. Névtelen Says:

    Béci szerint is ez az egyik forgatókönyv, hogy mindenki megőrül, nemdeugyecunci?

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: