Színes tölcsér

2014.09.07. Olvasói levél…

Tisztelt AtyafiPeca!

Az alábbi kép ma, egy vidéki cukrászdában készült. Érdeklődésemre a tulajdonos jelezte, hogy fogalma sincs róla, hogy ez a mondat mit jelent, arról sem, hogy miért kell kirakni, de annyit azonban tud, hogy ennek esetleges elmulasztása esetén, a fülkeforradalmár és felettébb nemzeti kormány jogalkalmazói gigaapparátusa 30.000 forintra büntetné őt. Ez az igazi rejtély kérem, nem a Bermuda-háromszög….

Istenemre mondom, aki a fenti mondatot értelmezni tudja, (valódi tartalma szerint) vendégül látom az említett cukrászdában. Isteni fagyijuk van…

Üdvözlettel
XY
——————————————————————————————————————————————–
Tisztelt XY!
Nagyon köszönöm a “küldeményét”.
Mai elhomályosult és önmagából kifordult világunkban valóban csak a színes tölcsérek okozhatnak kárt gyermekeinkben.
Köszönöm éberségét és észrevételét.
Tisztelettel: én

5 hozzászólás to “Színes tölcsér”

 1. Az ételszínezékben vannak a koncentrációs készségre hatással levő anyagok, aztt hiszem jobbára a sárgában. Bemész egy boltba (coop, spar, bármelyi fosba) , kicsi műanyag tartályban, mint a klasszikus rum aroma, ott figyelnek ezek a rém fontos kellékek (nehogymá’ olyan színe legyen az ételnek amilyen valójában… kék pörköltöt akarok rózsaszín nokedlivel) , és egy részüknél a csomagoláson ott figyel ugyanez a duma.

 2. A színes tölcsér, mint egy pcihedelikus élményhalmaz első lépcsője arra ösztönzi a dedeket, tudat alatt elülteti bennük a vágyat, hogy a ingerküszöbjük növekedtével a későbbiekben drogokhoz nyúlva ugyanennek a színes élmény-kavalkádnak a felnőtt változatait fogyasszák. Ami rossz. tekintve, hogy abból még nincsen népnemzeti boltláncolatban kapható kiszerelés.

  • A pszichedelikus élményhalmazzal egyetértek, a tölcsér esetében azonban kissé túlzásnak tartom, kiváltképp, hogy gyerekkorunkban mi is fogyasztottunk színes édességeket, arról nem is beszélve, hogy például a C…..n Network nevű rajzfilm csatorna 10 perce felér 10000 színes tölcsér hatásával ebből a szempontból, mégsem látok a csatornán figyelmeztetést.

   Ha mégis a fentebb felvetett oka lehet ennek a figyelmeztetésnek, akkor az ötletgazda igencsak híján volt az arányérzéknek.

 3. A mai “srácokra” illik nagyon vigyázni. Egy HUMÁNUS szülő mindent elkövet gyermekének biztonsága érdekében. Bébiőr, biztonsági gyermekülés és a jó ég tudná felsorolni a megannyi biztonsági berendezés nevét. A TEST biztonsága elengedhetetlen napjainkban. Ezzel szemben mindent szabad, ami a szellemet mérgezi.
  Az, hogy a kölkök fülén furcsa fehér színű anyag csordogál kifelé szemlátomást senkit sem zavar.

 4. Tölcsérrel öntik az információt ránk, s mégsem értjük. Ajándék tudás a fagyisnál a mesterséges színezékről.

Egy vélemény is számít és egy vélemény sem számít...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: